Participând la acest seminar, vei afla:

 • cum poți avea o vedere perfectă, fără ochelari, aplicând zilnic metode naturale de autovindecare
 • de ce vederea noastră se poate vindeca pe cale naturală
 • cum infuențează coloana vertebrală starea generală de sănătate
 • tehnici de autovindecare a coloanei vertebrale
 • alte informaţii care să te ajute să-ţi recapeţi sănătatea, vitalitatea, energia, bucuria de a trăi

Conținutul seminarului

Nimic nu este mai prețios decât darul vederii. Vederea este unul dintre cele mai importante simțuri ale noastre, permițându-ne să ne bucurăm de splendoarea unui apus, de zâmbetul de pe fața cuiva drag sau de inocența din ochii unui copil.

Vederea se produce pur și simplu: deschidem ochii și privim. Cu toate acestea însă, suntem adesea iritați atunci când începem să ne pierdem darul vederii. Optica și medicii oftalmologi sunt adepții teoriei conform căreia, vederea se deteriorează pe măsură ce persoana înaintează în vârst, neexistând un alt remediu decât purtarea ochelarilor sau operațiile cu laser. Astfel, cu cât vederea se înrăutățește, cu atât dioptriile ochelarilor cresc. Din fericire însă, această teorie este demult depășită, cercetările Dr. William Bates publicate în cartea sa ”O vedere mai bună, fără ochelari” în anul 1920, dovedint faptul că vederea poate fi îmbunătățită.

Metoda de (auto)vindecare a ochilor și a coloanei vertebrale propusă de dl. Gavril Bucher prezintă elemente atât din metoda Bates, care a fost apoi preluată și îmbunătățită de Leo Angart, cât și elemente proprii dezvoltate de-a lungul anilor de studiu și practică în Tibet, India și Germania.

Pentru a avea success în (auto)vindecarea ochilor prin metoda Bucher este nevoie să înțelegi că ochii sunt într-o continuă schimbare. Dacă vederea ta ar fi măsurată în fiecare oră, ai constata de fiecare dată, mici diferențe între rezultate. De asemenea, pentru a avea rezultate satisfăcătoare și rapide în ceea ce privește vindecarea ta, este nevoie să renunți la vechile tipare de gândire, la orice prejudecăți care ar putea sta în calea redresării vederii tale. Apoi, trebuie definită o metodă clară de măsurare a progresului vindecării, deoarece majoritatea persoanelor își pierd rapid interesul în practicarea constant a exercițiilor, dacă nu simt nici o îmbunătățire comparabilă cu al celor din jur. De aceea, este foarte important ca progresul individual să fie înregistrat și chiar sărbătorit în mod constant.

În ceea ce priveşte modul de abordare al exerciţiilor propuse de dl. Bucher, optăm pentru varianta seminariilor şi a şedinţelor de grup, în locul şedinţelor personale, motivul fiind acela că oamenii pot experimenta şi învăţa mai multe despre vedere , prin dinamica grupului. Întrebările, cayurile eprsonale, experienţele şi exerciţiile participanţilor sunt de mare ajutor în motivarea oamenilor de a face în mod regulat aceste exerciţii.

Acest seminar îşi propune să te ajute să descoperi faptul că deţii controlul asupra propriei tale vederi şi asupra întregii tale stări de sănătate, precum şi să îţi însuşeşti exact acele exerciţii de care are nevoie corpul tău pentru autovindecare.

Cantitatea şi calitatea de muncă prin exerciţii pe care o vei depune, este hotărâtoare în vindecarea ta. În funcţie de gravitatea situaţiei în care te aflii, procesul de vindecare poate dura săptămâni, luni sau chiar ani de zile. Metoda Bucher este foarte eficientă dacă este aplicată pe perioade de timp scurte, dar dese. Dacă exerciţiile de autovindecare sunt efectuate doar o dată pe săptămână, ele nu vor fi suficiente pentru a determina schimbări serioase de sănătate. Progresul va fi simţit însă dacă vei practica în mod corect şi frecvent exerciţiile, ochii tăi demonstrând că vederea poate fi îmbunătăţită.

Exerciţiile propuse în acest seminar se referă la:

 • Exerciţii fizice în special pentru ochi şi coloana vertebrală
 • Exerciţii de vizualizare şi meditaţie
 • Lucrul cu sinele interior (credinţe, convingeri)
 • Lucrul cu Energia Universală

Conținutul seminarului:

 • Anatomia ochiului și a coloanei vertebrale – prezentare pe scurt.
 • Verificarea acuității vizuale.
 • Exerciții practice pentru îmbunătățirea vederii
 • Astigmatismul, prezbitismul, miopia, hipermetropia, ambliopia.
 • Cum să scăpăm de ochelarii de vedere?
 • Presopunctura chinezească.
 • Secțiunile coloanei vertebrale și importanța acestora.
 • Vindecarea cu energia pranică și importanța coloanei vertebrale în circulația energiei în corp.
 • Poziția corectă a coloanei vertebrale și exerciții practice pentru regenerarea ei.
 • Legătura între vedere și coloana vertebrală.

Cui i se adresează acest seminar

√  Persoanelor interesate de moduri alternative prin care pot atinge starea de sănătate
√  Persoanelor cu deficiențe de vedere, care doresc să vadă perfect, fără ochelari, aplicând metode naturale de autovindecare
√  Persoanelor sănătoase care doresc să-i ajute în procesul de vindecare, pe toți cei dragi

Detalii organizatorice

Data și locul: București, 23-24 februarie 2019

Durata seminarului: 10 ore

Program: sâmbătă și duminică, 09:00 – 14:00

Locul: Va fi comunicat ulterior persoanelor înscrise

Preț: 800 lei

♣  Acces la seminar

♣  Suport de curs

♣  Coffe & Snack breack în ambele zile de seminar 

Ofertă:

 • Pentru un grup de 2 sau mai multe persoane care nu au mai participat la acest seminar, prețul este de 700 lei/persoană (condiția achitării integrale a taxei pentru întreg grupul)

 

inscriere seminar Asociatia Bucher